
Ягідний шар:
- 300 г. ягід (у нас полуниця та чорна смородина)
- 200 мл. води
- 50 г. тростинного цукру
- 10 г. желатину
Горіховий шар:
- 1,5 ст. л. пасти кеш’ю
- 1 ст. л. меду
- 220 мл. води
- 4 г. желатину
Приготування:
- Ягоди добре промити, очистити від хвостиків та помістити в сотейник. Залити водою та довести до кипіння. Всипати тростинний цукор, проварити 2 хвилини. Вимкнути, накрити кришкою та остудити.
- Відлити 40 мл. отриманого компоту та залити їм желатин. Дати набрякнути. Розпустити желатин у мікрохвильовій печі або водяній бані. Вилити розтоплений желатин у сотейник до ягідної суміші.
- Все збити блендером. Половину ягідної маси розлити по склянках або формах. Прибрати у морозилку, щоб ягідний шар «схопився»
- Желатин для горіхового шару залити 20 мл. води. Залишити на 10 хвилин.
- Коли желатин набухне, розтопити його в мікрохвильовій печі або на водяній бані. У чашу блендера налити воду, мед, пасту кешью і желатин, що залишилася. Усе збити.
- Розлити поверх ягідного шару, що злегка застиг. Коли застигне горіховий шар, зверху вилити ягідну суміш, що залишилася, і прибрати в холодильник до повного застигання.
- Прикрасити желе ягодами та м’ятою.