Ягідно-горіхове желе

 

Ягідний шар:

  • 300 г. ягід (у нас полуниця та чорна смородина)
  • 200 мл. води
  • 50 г. тростинного цукру
  • 10 г. желатину

 

Горіховий шар:

 

Приготування:

  1. Ягоди добре промити, очистити від хвостиків та помістити в сотейник. Залити водою та довести до кипіння. Всипати тростинний цукор, проварити 2 хвилини. Вимкнути, накрити кришкою та остудити.
  2. Відлити 40 мл. отриманого компоту та залити їм желатин. Дати набрякнути. Розпустити желатин у мікрохвильовій печі або водяній бані. Вилити розтоплений желатин у сотейник до ягідної суміші.
  3. Все збити блендером. Половину ягідної маси розлити по склянках або формах. Прибрати у морозилку, щоб ягідний шар «схопився»
  4. Желатин для горіхового шару залити 20 мл. води. Залишити на 10 хвилин.
  5. Коли желатин набухне, розтопити його в мікрохвильовій печі або на водяній бані. У чашу блендера налити воду, мед, пасту кешью і желатин, що залишилася. Усе збити.
  6. Розлити поверх ягідного шару, що злегка застиг. Коли застигне горіховий шар, зверху вилити ягідну суміш, що залишилася, і прибрати в холодильник до повного застигання.
  7. Прикрасити желе ягодами та м’ятою.