Поживний боул

 

Індгредієнти:

  • 1 велика картоплина
  • 1 батат
  • 2 ч. л. тахіні
  • 1 ч.л. копченої паприки
  • Дрібка гострого перцю
  • Сік лимона
  • 1 авокадо
  • 2 яйця
  • 1 ч. л. оливкової олії
  • Зелень, чорний кмин, паприка

 

Приготування:

  1. Картоплю та батат відварити у підсоленій воді до м’якості. Злити воду. За допомогою товкача приготувати пюре. Додати тахіні, паприку, сіль, гострий перець та лимонний сік. Добре перемішати.
  2. Приготувати яйця пашот. Для цього в каструлі закип’ятити воду, додати 1 ч.л. оцту. У киплячій воді зробити вирву, швидко перемішавши воду ложкою. Яйце акуратно розбити в кухоль і з кухля вилити в центр вирви. Варити 2 хвилини на середньому вогні. Вода не повинна вирувати. Через 2 хвилини вимкнути вогонь і залишити яйця ще на 30 сік у окропі.
  3. Пюре викласти в глибоку тарілку, зверху викласти тонко нарізане авокадо, поруч яйце-пашот. Збризкати все оливковою олією. Прикрасити кмином, паприкою та зеленню.