
Індгредієнти:
- 1 велика картоплина
- 1 батат
- 2 ч. л. тахіні
- 1 ч.л. копченої паприки
- Дрібка гострого перцю
- Сік лимона
- 1 авокадо
- 2 яйця
- 1 ч. л. оливкової олії
- Зелень, чорний кмин, паприка
Приготування:
- Картоплю та батат відварити у підсоленій воді до м’якості. Злити воду. За допомогою товкача приготувати пюре. Додати тахіні, паприку, сіль, гострий перець та лимонний сік. Добре перемішати.
- Приготувати яйця пашот. Для цього в каструлі закип’ятити воду, додати 1 ч.л. оцту. У киплячій воді зробити вирву, швидко перемішавши воду ложкою. Яйце акуратно розбити в кухоль і з кухля вилити в центр вирви. Варити 2 хвилини на середньому вогні. Вода не повинна вирувати. Через 2 хвилини вимкнути вогонь і залишити яйця ще на 30 сік у окропі.
- Пюре викласти в глибоку тарілку, зверху викласти тонко нарізане авокадо, поруч яйце-пашот. Збризкати все оливковою олією. Прикрасити кмином, паприкою та зеленню.